El Club

 Club Bàsquet Alcanar pertany a la població d’Alcanar a la comarca del Montsià i consta de 220 socis. Va ser fundat l’any1984 i l’any 2009 va fer els seus 25 anys d’història. Està inscrit a la Federació Catalana de Basquetbol i el seu primer equip participa a la 2ª categoria territorial de Tarragona. També, en col·laboració amb l’Escola d’Iniciació Esportiva Alcanar, està format per diferents equips que participen en categories inferiors per a fomentar el bàsquet base. Tots ells defensen els colors blaugrana.

Inicis
 • 1984: L’entitat va néixer gracies a uns joves canareus que els agradava el bàsquet. Aquests van crear un equip per poder competir de forma amateur en la categoria pertinent. El començament va ser molt feixuc: en la part administrativa s’havia de crear una junta directiva, amb el seu president, vocals, estatuts, inscripcions federatives, patrocinis, etc., en la part esportiva es necessitaven instal•lacions adients, jugadors, etc… En definitiva aquests joves van començar fent totes aquestes tasques de directius i jugadors alhora. L’equip es va inscriure per raons geogràfiques i econòmiques a la Federación Española de Baloncesto categoria provincial de Castelló, i competia a les instal•lacions del centre escolar d’EGB d’Alcanar. També es van crear dos equips infantils, masculí i femení. Els colors d’aquest inici serien el blanc i franges horitzontals vermelles.
 • 1985: Principalment el club fa un canvi a la demarcació que li pertany geogràficament, i s’inscriu a la Federació Catalana de Basquetbol, a la categoria 3ª Catalana de la Federació Territorial de Tarragona. Continuació dels equips de base.

Consolidació

 • 1989: Després de dos anys en que, per circumstancies personals dels integrants del club (servei militar, estudis universitaris,etc.), no es va inscriure el primer equip a la competició, es torna a emprendre un conjunt amb cares noves i forces renovades. Els partits es disputen a les noves instal•lacions poliesportives a l’aire lliure de La Fanecada d’Alcanar. Creació de l’emblema del club.
 • 1991: Renovació del disseny i colors dels equipaments, canviant el blanc pel blau i substituint les franges vermelles per dos franges laterals blanques. Es comença de nou a formar equips de base per un futur, ja que havien nous jugadors interessats amb el bàsquet.
 • 1993: L’equip es classifica per al play-off final i aconsegueixl’ascens de categoria per primera vegada. Competiria a la categoria 3a A Catalana interterritorial amb equips de la província de Lleida.
 • 1994: L’efemèride mes important va ser l’acomiadament de les pistes poliesportives i la inauguració del Pavelló Poliesportiu d’Alcanar. Aquest va ser el punt d’inflexió per aconseguir que els joves participessin del bàsquet al nostre club. L’equip es consolida a la categoria i estarà uns quants anys entre els primers llocs de la classificació.
Inauguració Pavelló
 • 1997:Per representar la població d’Alcanar amb uns colors que ja tenien diferents entitats esportives locals, el qual ha estat molts anys vinculat al club i mereix una reconeguda menció, s’adopten definitivament els colors actuals del club, els blaugrana. S’incrementen anualment els equips en formació, millorant les expectatives de futur.
Equip Blaugrana temporada 2002
 • 1998: Aquest any un jugador infantil del club va donar un gran pas endavant. Albert Fontet Aparicio, que destacava per la seva edat i alçada, es fitxat a les categories inferiors del Pamesa Valencia i anys desprès al FC Barcelona de bàsquet. Durant la seva estada al Barça, va ser seleccionat amb Catalunya amb categoria cadet i es va proclamar campió d’Espanya. Més endavant en categoria júnior va ser escollit MVP (jugador més valuós) en la final que va guanyar amb el F.C.B. per al campionat de lliga. També va pertànyer a la selecció espanyola que es va penjar la medalla d’or al guanyar el campionat d’Europa júnior. Va debutar a la màxima competició estatal a l’ACB amb el Barça. Actualment esta competint a la categoria LEB Oro, amb el Baloncesto León, equip en que va fitxar l’estiu del 2009 venint de dos anys jugant amb el Rosalia de Castro gallec.
 • 1999: El club celebra els 15 anys d’història i organitza diferents actes per a commemorar-ho. Es invitada la secció de bàsquet veterans del F.C. Barcelona, organitzant la diada conjuntament amb la Penya Barcelonista d’Alcanar. Es va acabar una fase en que esportivament l’equip va ser força competitiu, classificant-se en posicions altes de la taula, inclosa una fase final a tres. Degut al pas del temps, es va anar renovant els jugadors, havent-hi molts canvis i provocant uns anys de transició.
Partit Veterans FC Barcelona
 • 2003: Durant quatre anys classificant-se entre els tres primers de la categoria, l’ equip obté el segon lloc i aconsegueix l’ascens, però per motius, principalment econòmics, es renuncia al mateix. Es continuarà contant amb un bon equip seguint a la mateixa categoria.
 • 2007: La federació territorial comença les competicions a les terres de l’ebre, pas molt important per a reduir costos i temps als equips base del club, ja que competeixen territorialment amb els seus veïns.
 • 2008: Primer èxit de l’equip infantil, que es va classificar a la fase preferent i assolir el tercer lloc final en la competició interterritorial amb Lleida. Actualització de l’emblema del club per als pròxims anys, en motiu dels proper 25 aniversari del mateix.
 • 2009: Esportivament hi ha una reestructuració total de l’equip. Es canvien gairebé tots els components de l’anterior plantilla i s’incorporen nous jugadors. Cal remarcar que degut a la crisi econòmica s’havia passat un any sense patrocinador i es va obtenir l’acord de patrocini per al primer equip amb INSTA-REC C.B., empresa capdavantera en el sector de recs i canalitzacions. El club arriba als 25 anys des de la seva creació i s’organitzen diferents actes:
 
Inici oficial del 25 aniversari del club, en que diferents personalitats de la política i esport locals i provincials, van presentar tots els equips del CBA per a a la temporada.. . S’acull la Junta General Ordinària de la Federació de Bàsquet Territorial i posterior celebració de la 36a Diada del Bàsquet Territorial, en la que van premiar els clubs, jugadors, arbitres i tècnics destacats de la temporada. Van assistir 180 persones dels clubs tarragonins, presidint l’acte el Sr. Enric Piquet, President de la Federació Catalana de Basquetbol, Sr. Pere Ferré, President Territorial de la mateixa i Sr. Alfons Montserrat, Alcalde d’Alcanar. . Entrega de les insígnies d’argent del club a diferents personalitats locals i provincials, així com a antics jugadors i tècnics, i membres de la junta directiva.
 
Reconeixement especial del club a la feina incansable d’ Emili Muñoz, l’única persona que ha estat 25 anys vinculada al club, des de l’inici fins als nostres dies. Ha passat per tots els càrrecs del club, començant com a jugador, secretari, president, etc. Actualment es tècnic del primer equip i pertany al planter de tècnics de la Federació Catalana de Basquetbol. Com ha tècnic ha estat seleccionador de Tarragona en categories femení de mini, infantil i cadet, així com seleccionador de Catalunya en mini femení i masculí. Gracies a la seva col•laboració, any darrera any, el CB Alcanar ha pogut arribar a aquesta fita.
PRESIDENTS:

Tots els presidents que han estat al capdavant de l’entitat:

Joaquim Valls Balada. (1984-1989).
Antoni Reverter Nolla. (1990-1993).
Joaquim Callarisa Albiol. (1994-1995).
Emili Muñoz Redon. (1996-2001).
Xavier Quintana Garriga. (2001-2007).
David Matamoros Cruselles. (2008- 2011).
Toni Pell Dempere (2011-2013).
Toni Castro Castell (2014-2017).
Dani Fontet Aparicio (2017-…).
ENTRENADORS:
Relació de tots els tècnics que han passat pel primer equip:
Emili Muñoz Redon. (12 temporades).
Ramon Adell Calvet. (4 temporades).
Fernando Millan Jordan. (3 temporades).
Mariano Fernandez Gonzalvo. (2 temporades).
Joaquim Valls Balada. (2 temporades).
Josep Muñoz Redon. (1 temporada).
Principals tècnics dels club i equips base:
Emili Muñoz Redon.
Mariano Fernandez Gonzalvo.
Josep Muñoz Redon.
Andreu Fabregat Beltran.
Toni Castro Castell.
Toni Pell Dempere.
Jordi Castro Castell.
Eli Curto Soler.
Joaquim Valls Balada.
JUGADORS:

Jugadors que han defensat els colors del primer equip en més ocasions:

 

Joaquim Callarisa Albiol. (14 temporades).
Antoni Reverter Nolla. (12 temporades).
Joan Bel Esteller. (11 temporades).
Josep Muñoz Redon. (10 temporades).
Fernando Millan Jordan, Victor Adell Queralt, Manel Itarte Recover, Xavier Quintana Garriga, Dani Fontet Aparicio, Miquel Reverter Sanchez. (8 temporades).
Jugadors del club que han estat convocats per la selecció de Tarragona:
Ramon Romeu. (Sènior).
Jordi Castro Castell. (Mini, Pre-infantil, Infantil).
Oriol Subirats Garcia. (Mini).
Aleix Chillida Forcadell. (Mini).
Aleix Castell Muñoz. (Mini).
GUARDONATS:
 
Jugadors , tècnics i directius guardonats amb l’insígnia d’argent de la Federació Catalana de Basquetbol, pels mèrits assolits al club:
Emili Muñoz Redon. (1998).
Antoni Reverter Nolla. (1999).
Fernando Millan Jordan, Joaquim Callarisa Albiol. (2008).
Josep Muñoz Redon, Miquel Reverter Sanchez, Mariano Fernandez Gonzalvo. (2009).
 
Guardó especial de la Federació Catalana de Basquetbol, pels 25 anys al front del club:
Emili Muñoz Redon. (2009).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Club Bàsquet Alcanar